Meer dan 6.000 Magento webshops gehackt. Controleer ook jouw webshop!

in Magento

Vandaag kwam het grote nieuws naar buiten dat verschillende Magento webshops zijn gehackt. Volgens het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) gaat het om meer dan 6.000 webshops die draaien op het Magento platform. Kwaadwillenden konden bij deze webshops onder anderen creditcardgegevens buitmaken.

De BSI is in actie gekomen naar aanleiding van een melding van Willem de Groot, die in oktober 2016 al melding maakte van een groot aantal Magento webshops die kwetsbaar zijn voor het lek. Tussen maart 2016 en oktober 2016 zouden van meer dan 28.000 transacties de creditcardgegevens onderschept zijn, via een verbinding die te traceren was naar een Russisch IP-adres.

Is mijn webshop veilig?

Hoeveel webshops er wereldwijd getroffen zijn, is niet bekend. Maak je zelf nog gebruik van Magento (specifiek Magento 1.x), dan doe je er wijs aan om alle patches te installeren. Via de tool Magereport kan je controleren of alle patches in jouw Magento webshop zijn geïnstalleerd.

Jeroen Voortman

Web developer sinds 2007, Magento developer sinds 2010. Altijd geïnteresseerd in nieuwe tools en technieken om websites en Magento webshops nog beter te maken. Heeft een (on)gezonde, wisselende interesse in social media. Praat soms ook best veel onzin.